La protesta d’uns obrers a Gènova no té res a veure amb el confinament per la Covid-19

La protesta d’uns obrers a Gènova no té res a veure amb el confinament per la Covid-19

S’està compartint un vídeo a través de Telegram i Twitter d’una protesta obrera a Gènova en el qual es veu com els agents de policia italiana es treuen el casc en un gest de solidaritat amb els treballadors. Des d’alguns comptes de Telegram, com M2020 Canal Oficial, aquestes imatges s’estan intentant fer passar com a protestes contra el confinament i altres mesures imposades pels governs per combatre la Covid-19, però és FALS.

Des de Verificat, hem comprovat que el vídeo, en realitat, pertany a una protesta laboral que no té res a veure amb la pandèmia ni la seva gestió com volen fer entendre les etiquetes #DISOBEY i #M2020 que acompanyen el text. Segons llegim a La Repubblica o Il Fatto Quotidiano, es tracta d’una mobilització de treballadors d’Arcelor Mittal originada per l’acomiadament de quatre treballadors. Per tant, també és FALS que els policies que es treuen el cas en solidaritat amb els manifestants estiguin secundant una protesta contra el confinament. 


Aquest article és part de Les Mentides amenacen la Salut, la secció de ciència de Verificat.

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona