És fals que s’hagin cancel·lat “tots els vols” de Londres a Barcelona i que això hagi afectat “bastants” artistes del Primavera Sound

Cap artista del Primavera Sound ha anul·lat el seu concert per un vol cancel·lat de Londres a Barcelona.


Què s’ha dit?

Tots els vols entre Londres i Barcelona han sigut cancel·lats, cosa que farà que “caiguin bastants artistes més” del Primavera Sound.

Què en sabem?

Cap artista del Primavera Sound ha anul·lat el seu concert per un vol cancel·lat de Londres a Barcelona.

Circula un missatge que assegura que tots els vols entre Londres i Barcelona han sigut cancel·lats, cosa que farà que “caiguin bastants artistes més”. És FALS. Entre l’1 i el 3 de juny, hi havia desenes de vols programats entre la capital britànica i la catalana. EasyJet i British Airways, les dues companyies que havien anunciat cancel·lacions, finalment només han anul·lat quatre viatges, un el dia 1 de juny, un el dia 2 i dos el dia 3. El missatge s’ha viralitzat després que la banda The Strokes anunciés que no podrà assistir al festival Primavera Sound de Barcelona el divendres 3 de juny perquè un dels seus membres s’ha infectat amb covid-19, no per problemes de transport.

la meva amiga pepi que curra a l'aeroport, m'ha dit que estan cancel·lant tots els vols de londres per caos i que cauran bastants artistes més

La majoria de vols que estaven programats des de Londres cap a Barcelona entre l’1 de juny i el 3 de juny han volat. A més, de moment, cap artista que actua al Primavera Sound, ni el mateix festival han anunciat que se suspenguis concerts per problemes aeris. 

Algunes companyies havien anunciat cancel·lacions a diferents destinacions per aquesta setmana des d’aeroports de Londres, entre elles British Airways i easyJet, segons va informar The Guardian l’1 de juny i Reuters el 28 de maig. No obstant això, hem revisat els cercadors de les pàgines web d’aquestes companyies i la majoria de vols que estaven programats han sortit segons el previst o amb retard, però no han estat cancel·lats. 

Dels 21 vols d’easyJet programats entre l’1 i el 3 de juny de Londres cap a Barcelona tots han volat o està previst que volin en les pròximes hores. D’aquests, hi ha 12 vols des de l’aeroport de Gatwick entre els tres dies i 9 vols des de l’aeroport de Luton cap a Barcelona, però cap d’aquests ha estat cancel·lat com es pot veure a la pàgina web de la aerolínia. Tot i així, és veritat que la companyia ha cancel·lat més de 200 vols entre el 28 de maig i el 6 de juny per una combinació de problemes que afecten les operacions, segons va declarar la portaveu de la companyia en declaracions recollides per The Guardian.

Dels 40 vols que la companyia British Airways tenia programats entre dimecres i divendres cap a Barcelona, només se n’han cancel·lat 4: un l’1 de juny, un el 2 de juny i dos més el 3 de juny. Per tant, la majoria de vols des de Londres estan arribant a Barcelona sense problema.

The Strokes, cancel·lat per covid-19

Avui el Primavera Sound ha anunciat que queda suspès l’actuació de The Strokes del primer cap de setmana del festival. “Degut a un cas positiu de COVID-19 en The Strokes, hem de cancelar el seu concert al Primavera Sound el divendres per la nit”, explicava el grup de Nova York en una declaració que s’ha publicat a les xarxes del festival. De moment aquest és l’únic grup que ha anunciat en els últims dies que no podrà actuar al festival i no ha estat per causes relacionades amb la suspensió de vols entre Londres i Barcelona.