El futbolista Oriol Romeu no ha dit “no t’avergonyeixis dels teus fracassos” a Instagram

Què s’ha dit? Diversos mitjans han dit que el futbolista Oriol Romeu ha compartit una …

Compte fals d'Oriol Romeu

Què s’ha dit?

Diversos mitjans han dit que el futbolista Oriol Romeu ha compartit una publicació a Instagram on diu “no t’avergonyeixis dels teus fracassos” després de perdre.

Què en sabem?

Romeu ha afirmat en diverses ocasions que no té xarxes socials, per tant, la publicació d’Instagram que s’ha fet viral no és seva.

Coneix la nostra metodologia

Diversos mitjans com Marca, La Sexta, 20minutos i el programa El Chiringuito de Jugones han compartit una publicació d’Instagram que suposadament és del futbolista del Futbol Club Barcelona, Oriol Romeu, en què diu “no t’avergonyeixis dels teus fracassos” després de la derrota del FCB del passat 13 de desembre contra l’Anvers.

És FALS. El migcampista del FC Barcelona ha expressat en reiterades ocasions (aquí i aquí) que no té xarxes socials.

“No t’avergonyeixis dels teus fracassos, aprèn d’ells i comença de nou.”

Oriol Romeu

Un compte d’Instagram sota el nom @Oriolromeu18 va publicar després de la derrota del Barça per 3-2 contra l’equip belga d’Anvers una publicació amb el següent text: “No t’avergonyeixis dels teus fracassos, aprèn d’ells i comença de nou”. Aquest perfil, que compta amb més de 8.000 seguidors en el moment de publicació, va començar la seva activitat fa sis mesos, quan Romeu encara era jugador del Girona FC i no s’autodefineix com un compte de fans, sinó que suplanta la identitat del futbolista escrivint en primera persona

Un fet que fa sospitar de la veracitat del perfil és que totes les imatges publicades han estat prèviament penjades al compte oficial del FC Barcelona. A més, el perfil oficial d’Instagram del club blaugrana no el segueix, com sí que passa amb altres jugadors com Joao Félix, Gavi, Pedri i Sergi Roberto, entre d’altres.

Oriol Romeu no té Instagram

El migcampista del FC Barcelona ha expressat en reiterades ocasions que no té xarxes socials. El novembre de 2020 Romeu va decidir tancar tots els seus comptes a les xarxes socials, tal com explica en una entrevista publicada el 10 d’octubre de 2023 a Dazn. “A mi ara mateix les xarxes socials no és que m’aportin ni em treguin res, prefereixo estar desconnectat”, detallava en una altra entrevista publicada al canal de YouTube La Media Inglesa (a partir del minut 12:30).

Malgrat això, sí que hem trobat un compte a la plataforma X (antic Twitter) del jugador, tot i que ha estat força inactiu des del 2020, data que coincideix amb quan Romeu afirma haver-se deslligat de les xarxes. En aquest compte el jugador té publicat algun vídeo parlant a càmera i el perfil oficial del club sí que el segueix, dos fets que li donen veracitat.

Les informacions del Marca, La Sexta, 20minutos i el programa El Chiringuito de Jugones en relació amb la publicació d’Instagram del compte fals es publiquen un dia després que el FCB perdés contra l’Anvers i assenyalen que Romeu va reaccionar amb aquest missatge “després de cometre dos errors claus en la trobada” de la Champions. Aquests mitjans, però, obvien que no es tracta del perfil oficial del futbolista.

Article actualitzat el 15 de desembre de 2023.