La CUP no ha denunciat l’estelada de l’Ajuntament de Ripoll, ho ha fet l’associació Impulso Ciudadano

La denúncia la va posar Impulso Ciudadano, una associació que defensa la unitat d’Espanya.


Què s’ha dit?

Que la CUP va denunciar Sílvia Orriols a la Junta Electoral per penjar una estelada a l’Ajuntament de Ripoll en període electoral.

Què en sabem?

La denúncia la va posar Impulso Ciudadano, una associació que defensa la unitat d’Espanya.

S’ha viralitzat per Twitter un missatge que afirma que “la CUP ha denunciat l’estelada de l’Ajuntament de Ripoll a la Junta Electoral” per “fer caure a Sílvia Orriols en la trampa de Torra i que l’inhabilitessin”. 

És FALS. La denúncia a la Junta Electoral de Zona de Puigcerdà no la va posar la CUP, sinó Impulso Ciudadano, una associació que s’autodefineix com a “constitucionalista” i que denuncia la immersió lingüística. Així consta a la resolució de la Junta Electoral, a la qual ha tingut accés Verificat. Impulso Ciudadano ho ha confirmat a Verificat i també a través d'un tuit.

“Pel que sembla la CUP ha denunciat l'estelada de l'Ajuntament de Ripoll a la Junta electoral, volien fer caure a Sílvia Orriols en la trampa de Torra i que l'inhabilitessin”

L’alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, va retirar l’estelada que penjava de l’Ajuntament després de la resolució de la Junta Electoral de Zona del 4 de juliol, que l’obligava a fer-ho. Així ho han informat diversos mitjans i ha confirmat Orriols. La Junta Electoral considera que “banderes, llaços, pancartes” o altres símbols “que permetin la identificació” dels poders públics “amb alguna de les candidatures concurrents a les eleccions” han de ser retirats dels edificis públics.

Impulso Ciudadano ja va posar “més de 200 denúncies davant les Juntes Electorals” per “simbologia partidista en període electoral en edificis i espais públics” durant la campanya de les eleccions municipals del 28 de maig, segons informa la seva pàgina web. Concretament, van denunciar estelades, llaços grocs i altres pancartes independentistes.

Tot i que la Junta Electoral de Zona no ha fet pública la resolució contra l’Ajuntament de Ripoll, el departament de premsa de la CUP i Impulso Ciudadano l’han fet arribar a Verificat. Hem pogut comprovar la seva veracitat a través de la firma electrònica, que indica que el document no s’ha modificat d'ençà que va ser firmat per la secretaria de la Junta Electoral.