Illa assegura que el referèndum no té suport social, però un 77% dels catalans defensa la consulta

El candidat del PSC, Salvador Illa, afirma que un referèndum no té suport social a Catalunya, en contra del què diuen les enquestes


Salvador Illa, candidat del PSC per a les eleccions catalanes, va afirmar diumenge en una entrevista al diari El País que un referèndum a Catalunya "no té el suport de la societat catalana". És FALS.

"Un referèndum és desgavellat i no té el suport de la societat catalana"

Salvador Illa, candidat del PSC

l’última enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de novembre del 2020, a la que van participar 2.000 persones i amb un marge d’error d’aproximadament el 2,19%, el 77,6% dels preguntats es va declarar "molt d’acord" o "d’acord" (22,9%) amb l’afirmació "els catalans i les catalanes tenen dret a decidir el seu futur com a país votant en un referèndum".

En el mateix estudi de juliol del 2019, el 70,8% va assenyalar que estava "molt d’acord" (40,3%) o "d’acord" (30,5%) amb l’afirmació "Catalunya té el dret de celebrar un referèndum d’autodeterminació".

En l’última enquesta d’Ahora II, publicada a una setmana de les eleccions pel diari Ara, "la negociació d’un referèndum d’autodeterminació vinculant amb el govern espanyol" va ser l’opció preferida per a "la resolució del conflicte polític entre Catalunya i Espanya" amb el 34,1%, davant del "negociar un augment de l’autogovern o nou Estatut" amb el 25,3%.