Perquè és fals que els “menas” venen a delinquir a Catalunya

Perquè és fals que els "menas" venen a delinquir a Catalunya

"Els menas [...] venen a delinquir als nostres carrers"

Ignacio Garriga, Vox

El candidat de Vox, Ignacio Garriga, va afirmar que els anomenats "menas" venen a Catalunya a delinquir. És FALS. El 82% dels menors estrangers no acompanyats no han tingut mai un problema amb la policia, segons les dades de la Secretaria d'Infància, Adolescència i Joventut. També és incorrecte dir que la immigració en general ve a Catalunya a delinquir. Com mostren les xifres, en els últims 20 anys la taxa de persones estrangeres a Catalunya ha augmentat, però la de delinqüència es manté estable.

Per saber-ne més, llegiu el capítol de Justícia i de Menors del nostre especial sobre immigració Les mentides alimenten l'odi.

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona