L’home detingut a Canet de Mar per un incident a Rodalies no portava cap arma de foc, sinó dos martells trenca vidres de l’interior del tren

L’home “no portava cap arma de foc, sinó dos martells trenca vidres de l’interior del tren, que hauria tret de les seves caixes”, tal com ha informat l’Ajuntament de Canet de Mar.


Què s’ha dit?

Que “un individu armat hauria fet dos trets de pistola” dins un tren de Rodalies a Canet de Mar.

Què en sabem?

L’home “no portava cap arma de foc, sinó dos martells trenca vidres de l’interior del tren, que hauria tret de les seves caixes”, tal com ha informat l’Ajuntament de Canet de Mar.

S’ha viralitzat un tuit que afirma que el 24 de juliol de 2023 al municipi de Canet de Mar (Barcelona) es va produir un “cas de pànic a Rodalies” quan “un individu armat hauria fet dos trets de pistola dins del tren”. 

Tanmateix, “aquesta persona no portava cap arma de foc, sinó dos martells trenca vidres de l’interior del tren, que hauria tret de les seves caixes”, tal com ha informat l’Ajuntament de Canet de Mar en un comunicat publicat al seu web. El consistori explica que, “segons les primeres informacions, es tractava d’una persona que hauria fet servir una arma de foc i que havia efectuat diversos trets a l’interior del tren”, però finalment la policia local va comprovar que no havia estat així.

L’Ajuntament de Canet de Mar també ha explicat que “es descarta cap vinculació terrorista” i ho qualifiquen “d'un fet aïllat”. La policia local del municipi ha consultat amb els Mossos d'Esquadra “la situació del detingut i és una persona amb diversos antecedents policials, però que no té cap relació amb el terrorisme”. “Es tracta, doncs, d'un fet aïllat d'una sola persona que estava sota els efectes d’algunes substàncies i tenia un comportament agressiu”, segons detalla el comunicat. 

“Alerta nou cas de pànic a Rodalies. Ahir tarda a Canet un individu armat hauria fet dos trets de pistola dins del tren”

Els fets es van produir el 24 de juliol al voltant de les 20.30 hores, quan la policia local de Canet de Mar va rebre diverses trucades per alertar d’un incident a l’interior d’un tren de Rodalies que es va aturar al mig de les vies. L’autor dels fets, “que es trobava sota l'efecte de diverses substàncies” i que ha estat detingut per desordres públics, danys i amenaces, en cap moment va fer servir una arma de foc, sinó que va donar “cops de martell en ferro i vidres que es van trencar”, segons el comunicat del consistori. 

Tanmateix, “alguns viatgers del tren van pensar que s’havien produït trets a l’interior del comboi i, moguts pel pànic, van aturar-lo enmig de les vies”. Aquestes persones “van saltar per salvar la seva integritat, des d’una alçada d’un metre i amb pedres a sota”, fet que va produir que hi hagués tres ferits, els quals van ser atesos per tècnics sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).