Les vacunes no utilitzen nanotecnologia de control ni són capaces d’alterar el teu material genètic

L’ARN missatger mai entra al nucli de la cèl·lula, que és on es troba el nostre ADN


Aquestes setmanes està circulant per WhatsApp un fil que parla del suposat ús de nanotecnologia a les vacunes de Pfizer i Moderna i que són "experimentals amb el teu ARN missatger”. A més, s'assegura que aquestes vacunes "reescriuen, trastornen i alteren el teu material genètic, una cosa considerada un acte criminal fins ara". És FALS: ni les vacunes contenen "nanotecnologia, un gen o un enzim accionable”, ni alteren el material genètic de les nostres cèl·lules

"Saps que les vacunes -de Pfizer o Moderna- contra la suposada covid-19 són experimentals amb el teu ARN missatger amb nanotecnologia incorporada, amb un gen o enzim "accionable" d'acord amb els interessos ocults i que aquestes vacunes "reescriuen", trastornen i alteren el teu material genètic, una cosa considerada un acte criminal fins ara?"

Per començar, els ingredients que utilitzen les vacunes estan publicats i qualsevol persona pot accedir a les llistes. En cap de les aprovades s'especifica que s'estigui emprant “nanotecnologia accionable”, ni entre els ingredients ni en la tecnologia en la qual es basa, el funcionament de la qual ja hem explicat. El que sí que incorporen les vacunes d'ARN missatger, com la de Pfizer o la de Moderna, és una càpsula lipídica fabricada de manera artificial, que serveix per transportar el material genètic de manera eficaç a les cèl·lules. Un cop arriben a l'interior de la cèl·lula, aquestes nanopartícules de greix es fusionen amb la membrana cel·lular i alliberen el contingut, tal com explica el biotecnòleg del Centre Superior de Recerques Científiques (CSIC) Lluís Montoliu en el seu blog. Aquest sistema es considera nanotecnologia, simplement definida com la ciència de manipular la matèria a escala atòmica, però no és “accionable” de cap manera.

Les vacunes ARNm no modifiquen el genoma

El missatge també afirma que aquestes injeccions "reescriuen, trastornen i alteren el teu material genètic", afirmació que ja hem desmentit. Els propis Centres pel Control i Prevenció de Malalties (CDC, per les seves sigles en anglès) asseguren que tant les vacunes ARN missatger com les de vector viral "transporten instruccions (material genètic) a les nostres cèl·lules i comencen a construir la protecció contra el virus que causa la covid-19". No obstant això, "el material mai entra dins el nucli de la cèl·lula, que és on està guardat el nostre ADN". L'organisme indica, per tant, que "el material genètic a les vacunes no pot afectar o interactuar amb el nostre ADN de cap manera".