Fals: Bonpreu no farà un tancament patronal i Mercadona no acomiadarà els treballadors que facin vaga

Fals: Bonpreu no farà un tancament patronal i Mercadona no acomiadarà qui faci vaga


Foto lliure de drets Creative Commons CC0

La cadena de supermercats Bonpreu no farà un tancament patronal el dimarts 15 d’octubre “per tal que els seus treballadors s’adhereixin” a una eventual “parada nacional de Catalunya”, com assegura un missatge que circula Whatsapp i Twitter. Mercadona tampoc ha amenaçat d’acomiadar els treballadors que facin vaga demà com a resposta a la sentència del procés, com adverteix un altre missatge viral. Ambdues empreses han confirmat a Verificat que aquestes afirmacions són falses.

El departament de premsa de Bonpreu i Esclat ha negat a Verificat que la direcció de l’empresa, amb seu a Barcelona, tingui previst tancar els seus supermercats perquè els treballadors puguin sumar-se a una eventual aturada de país sense perdre el sou.

Per la seva part, Mercadona, amb seu a València, també ha avisat que són falses les suposades amenaces d’acomiadar els seus treballadors en cas que s’adhereixin a alguna protesta en forma de vaga. El departament de premsa remarca que l’empresa respecta el dret a vaga i ha recordat a Verificat que aquesta mateixa afirmació falsa ja va circular per les xarxes durant l’aturada de país que es va fer a Catalunya el 3 d’octubre del 2017, dos dies després del referèndum, com es pot veure a continuació:

Bon Preu demà tanca per la vaga. Mercadona amenaça els seus treballadors que si no hi van, seran acomiadats. Ja sabeu on no anar a comprar.

— Catalanet🎗 (@catalanetcritic) 2 d’octubre de 2017

A hores d’ara, l’única aturada prevista és la vaga general del proper divendres 18 d’octubre convocada pels sindicats Intersindical-CSC i Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC).