Quina és la diferència de salari entre els metges a Catalunya i a l’Aragó?

Quina és la diferència de salari entre els metges a Catalunya i a l'Aragó?

"A l'Aragó, els metges cobren 700 euros més"

Jéssica Albiach, Catalunya en Comú-Podem

Albiach va assegurar dimarts que el personal sanitari està millor remunerat a la comunitat d'Aragó. És una VERITAT A MITGES, segons l'últim estudi realtizat pel Sindicat Mèdic de Granada. La candidata no va especificar si la xifra era en brut o net ni a quina categoria de metges feia referència.

L'anàlisi, publicada a finals de juliol del 2020 i que compara els salaris dels sanitaris del 2019, presenta una diferència, efectivament, de 714 euros bruts en la categoria de metges de tipus 1 (sense guàrdies): a Aragó cobren 3.523 euros al mes i a Catalunya, 2.809.

Els metges de tipus 1 són els que "inicien la seva activitat professional com a metges d'Atenció Primària com interins eventuals o substituts", entre d'altres característiques. La diferència entre els salaris de Catalunya i Aragó va disminuint categoria a categoria: passa a ser de 567 euros a la categoria 2 (3.168 euros els catalans i 3.735 els aragonesos), de 548 a la categoria 3 (de 3.958 a 4.506) i de 302 en la categoría 4 (de 4.684 a 4.986), siempre tenint en compte les quantitats mensuals en brut.

Un missatge viral a Twitter considerava l'afirmació com a falsa, perè feia referència a l'informe de 2018, enlloc de l'últim, corresponent al 2019 i donant per fet que Albiach es referia a les dades dels metges de categoria 3 i en salari net.

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona