El pla de desconfinament no permet obrir abans els bars que les llibreries

El pla de desconfinament no permet obrir abans els bars que les llibreries

Un missatge que circula a Twitter des del 28 d’abril assegura que els bars podran obrir abans que les llibreries en l'etapa de desconfinament anunciada pel govern d'Espanya per a les properes setmanes. Com ja adverteixen diversos usuaris en resposta al missatge, la informació és FALSA. 

Durant la fase 0, que s’activarà el 4 de maig a tot l'estat menys a quatre illes que començaran directament la fase 1, es permet l'obertura de llibreries. S'hi podrà anar amb cita prèvia i rebre una atenció individualitzada. Quan s'activi la fase 1, ja no caldrà cita prèvia.  

Els bars, en canvi, només podran obrir en el cas de tenir terrasses, a partir de l’activació de la fase 1, amb un aforament del 50% de l'espai de la terrassa, segons informa el BOE. Durant la fase 0, es permetrà el funcionament de restaurants i cafeteries amb entregues per a emportar i no el consum en el local.    

En les següents fases s'aniran ampliant els aforaments, però mantenint la separació entre el públic. A la fase 2 es podrà obrir l'interior dels locals, però només s'hi podrà consumir asseguts o per emportar, no drets. 

No serà fins activada la fase 3 que hi podrà haver gent dreta, a la barra, amb una separació mínima d'1,5 metres, i podran obrir també discoteques i bars nocturns amb un terç de l'aforament com a màxim.