Dolors Sabater no ha declarat un patrimoni de més d’un milió d’euros

Dolors Sabater no ha declarat un patrimoni de més d’un milió d’euros

Foto | CUP

Quan arrenca una nova legislatura al Parlament de Catalunya, tots els diputats han de presentar i fer pública la declaració de béns, d’activitats i càrrecs públics i d’interessos econòmics. I en les últimes hores, s’ha fet viral una notícia d’El Independiente que assegura que la diputada de la CUP i exalcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, té un patrimoni immobiliari valorat en 1,2 milions d’euros. No és així. Sabater és propietària de menys del 10% dels set béns que declara que va heretar el 2017 i el 2020, tal com consta a la seva declaració de béns i com va aclarir ahir ella mateixa a Twitter i el departament de premsa de la CUP en una nota interna per periodistes. El patrimoni que ha declarat la diputada de la CUP queda en gairebé 130.000 euros.

S’han fet ressò de la notícia original, per exemple, Josep Ramon Bosch (expresident de Societat Civil Catalana), Carina Mejías (exdiputada i exregidora de Ciutadans) o el digital e-notícies. Ahir al matí, El Tot de Badalona també va publicar aquesta informació, però va rectificar hores més tard.

“Dolors Sabater té un patrimoni immobiliari valorat en 1,2 milions d’euros”

La notícia d’El Independiente, que titula que “Bayo (PSC) i Sabater (CUP) declaren els majors patrimonis del Parlament”, matisa al cos del text que la diputada de la CUP té “una participació inferior al 10%”. Tanmateix, a Twitter s’ha viralitzat l’afirmació falsa que Sabater té un patrimoni de més d’un milió d’euros.

A la seva declaració de béns, consta que Sabater té el 50% de propietat d’un habitatge per valor de 38.344,39 euros i set béns heretats el 2017 i el 2020. Totes aquestes propietats sumen un valor d’1.233.905,92 euros, però en les set herències la propietat que té Sabater no arriba al 10%, ja que són propietats compartides amb altres persones. Així doncs, el total del patrimoni que ha declarat la diputada de la CUP queda en 127.158,46 euros.

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona