Aquesta foto viral d’un mosso a plaça Artós ha estat manipulada per posar-li una creu gamada al braç

Aquesta foto viral d’un mosso a plaça Artós ha estat manipulada per posar-li una creu gamada al braç

Ens heu preguntat per una foto que circula per Whatsapp on es veu un agent del cos d’antidisturbis dels Mossos d’Esquadra amb una creu gamada tatuada al braç parlant amb un dels assistents de la concentració feixista convocada a plaça Artós el 17 d’octubre.

Aquesta fotografia ha estat manipulada: tal i com es pot comprovar a la imatge original, feta pel fotògraf Martí Urgell per al diari Nació Digital, l’agent de Mossos d’Esquadra no porta cap tatuatge al braç.

Urgell ha confirmat a Verificat que va fer la fotografia “a la plaça Artós el dijous 17, durant la concentració nazi” i que la imatge que circula on es veu el Mosso d’Esquadra amb un tatuatge de la creu gamada al braç “està manipulada”.

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona