Els agressors d’una baralla a les portes d’un institut de Tàrrega no eren marroquins

El titular de la notícia és fals i capgira les víctimes i els agressors


Ens heu fet arribar per WhatsApp (al 666 908 353) una informació de lasantaespina.cat amb el següent titular: “Un grup de marroquins assalta amb una barra de ferro als fills d’un català que havien agredit”. La informació, acompanyada d’un vídeo, fa referència a uns fets que van tenir lloc el dimecres passat a les portes d’un institut de Tàrrega, però el titular és FALS i capgira les víctimes i els agressors.

Dos homes adults van anar a buscar dos nois a qui consideraven autors d’una suposada agressió al seu pare (el “català” de què parla el titular que ens heu enviat) portant una barra de ferro i amb l’objectiu d'acovardir-los, segons recull la sentència judicial del cas, que considera els fets provats “per la conformitat de les parts” i condemna els dos homes a quatre mesos de presó. Sobre l’origen dels menors, la Policia Local de Tàrrega ens ha explicat que els dos nois van néixer a Lleida i són fills d’immigrants del Marroc

Un grup de marroquins assalta amb una barra de ferro als fills d’un català que havien agredit [a Tàrrega]

La Policia Local de Tàrrega ha confirmat a Verificat que els dos adults, dos germans d’uns 35-40 anys, van anar a la sortida de l’institut a trobar dos nois que havien tingut feia poc un incident amb el seu pare: uns dies abans, els dos nois estaven jugant amb neu al carrer quan una de les boles va impactar a una finestra de la casa d’un senyor gran (el pare dels dos adults), que va sortir a recriminar el comportament als dos menors. A partir d’aquí, les versions no coincideixen i uns afirmen que l’home gran va perseguir els nois i aquests el van empènyer i d’altres asseguren que els nois van agredir l’home.

Els dos homes adults, un d’ells amb una barra de ferro, van anar el dimecres 20 de gener entre dos quarts de tres i dos quarts de quatre de la tarda a les portes de l’Institut Manuel de Pedrolo, a l’accés del carrer Raval de Sant Agustí (tal com hem comprovat a Google Maps), amb la “finalitat de trobar i atemorir” els qui consideraven responsables de la “suposada agressió patida pel seu pare”, segons recull la sentència. Va ser aleshores quan hi va haver la baralla que va ser enregistrada per algun dels presents i que va fer-se viral a Twitter. Segons ens ha confirmat la Policia Local i el departament de premsa dels Mossos d’Esquadra de Lleida, no hi va haver lesions greus.

L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, va condemnar els fets en una entrevista a Ràdio Tàrrega (al minut 17:45) i va explicar que l’equip directiu de l’escola va posar una denúncia als Mossos d’Esquadra, que van detenir els dos homes. L’endemà es va celebrar un judici ràpid al Jutjat d’Instrucció 2 de Cervera, que va condemnar-los per un “delicte d’amenaces no condicionals” (previst a l’article 169.1 del Codi Penal) a la pena de quatre mesos de presó i a la prohibició d’aproximar-se a menys de cinquanta metres dels menors i de comunicar-se amb ells durant sis mesos. El jutge va acordar la suspensió de les penes privatives de llibertat durant dos anys amb la condició que no tornin a delinquir durant aquest període.