El pla de desconfinament no permet obrir abans els bars que les llibreries

És fals que el pla de desconfinament permet obrir abans els bars que les llibreries


Un missatge que circula a Twitter des del 28 d’abril assegura que els bars podran obrir abans que les llibreries en l'etapa de desconfinament anunciada pel govern d'Espanya per a les properes setmanes. Com ja adverteixen diversos usuaris en resposta al missatge, la informació és FALSA. 

Durant la fase 0, que s’activarà el 4 de maig a tot l'estat menys a quatre illes que començaran directament la fase 1, es permet l'obertura de llibreries. S'hi podrà anar amb cita prèvia i rebre una atenció individualitzada. Quan s'activi la fase 1, ja no caldrà cita prèvia.  

Els bars, en canvi, només podran obrir en el cas de tenir terrasses, a partir de l’activació de la fase 1, amb un aforament del 50% de l'espai de la terrassa, segons informa el BOE. Durant la fase 0, es permetrà el funcionament de restaurants i cafeteries amb entregues per a emportar i no el consum en el local.    

En les següents fases s'aniran ampliant els aforaments, però mantenint la separació entre el públic. A la fase 2 es podrà obrir l'interior dels locals, però només s'hi podrà consumir asseguts o per emportar, no drets. 

No serà fins activada la fase 3 que hi podrà haver gent dreta, a la barra, amb una separació mínima d'1,5 metres, i podran obrir també discoteques i bars nocturns amb un terç de l'aforament com a màxim.