El jove que va agredir el conserge d’un hotel de Cambrils no és un menor estranger no acompanyat

El jove estava amb la seva mare i se’n desconeix la nacionalitat


Ens heu fet arribar una notícia d’un portal web que afirma que el jove que va agredir el conserge d’un hotel de Cambrils la matinada del dilluns al dimarts era un menor estranger no acompanyat. Aquesta informació és FALSA. Segons ha confirmat a Verificat l’Ajuntament de Cambrils, municipi on van passar els fets, el menor estava allotjat a l’hotel Estival El Dorado de Cambrils amb la seva mare.

"Un mena arrenca els ulls a un treballador d’un hotel de Cambrils"

L’agressió va tenir lloc la nit del 5 al 6 de juliol, quan el noi allotjat a l’hotel amb la seva mare va ferir violentament el vigilant del torn de nit, segons un comunicat dels Mossos d’Esquadra. Els mossos van rebre l’avís poc després de la mitjanit i un cop van arribar al lloc dels fets van comprovar que "l’agressor, menor d’edat, havia causat ferides molt greus a la cara de la víctima"

Què diu el comunicat dels Mossos d’Esquadra?

El comunicat no afirma que el jove va arrancar els ulls del vigilant, com diu la publicació del portal web que ens heu enviat i també han publicat diversos mitjans de comunicació. Tampoc s’ha fet pública, de moment, la nacionalitat de l’agressor, un menor que està sota custòdia policial i a l’espera de les accions de la Fiscalia de Menors, segons ha explicat a Verificat el departament de premsa de Mossos d’Esquadra. Els menors no acompanyats són joves que es troben a Espanya sense els seus referents familiars que, habitualment, romanen en els seus països d'origen quan els seus fills migren.

Quina és la situació del detingut i del conserge ferit?

El detingut va ser ingressat en un hospital de Barcelona per ser estabilitzat, ja que estava "alterat i agressiu" en el moment de la detenció, segons el comunicat. El presumpte autor del delicte està acusat de temptativa d’homicidi i els mossos mantenen una investigació oberta al voltant dels fets.

El ferit va ser traslladat a l’hospital de Tarragona i, segons l’Ajuntament, hi va haver més persones implicades a les quals el noi va agredir en menor mesura i la policia local del municipi confirma que la trucada als serveis d’emergències es va realitzar des de la recepció de l’hotel.

Aquesta verificació és fruit d'una col·laboració entre Verificat i Newtral. Podeu llegir la versió en castellà aquí.