Catalunya no té previst regalar mascaretes als majors de 60 anys

La mesura es va anunciar a Andalusia i està circulant a altres comunitats autònomes


La Generalitat de Catalunya no té previst regalar mascaretes als majors de 60 anys. Ens heu preguntat si un missatge que circula per Whatsapp és veritat en el context català, però NO. La mesura es va prendre a Andalusia i la infomació està circulant de manera imprecisa i descontextualitzada, però no aplica a Catalunya.

"Ja estan posades a les targetes sanitàries dels majors de 60 anys un pack de tres mascaretes al mes", diu el missatge, que és ENGANYÓS, perquè no explica que es refereix a l'àmbit andalús. El gabinet de premsa del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha confirmat a Verificat que no s'ha pres cap mesura que eximeixi a cap grup poblacional de pagar el preu estipulat per les mascaretes.

La Junta d'Andalusia va anunciar el 21 de juliol que a partir d'aquesta setmana, els jubilats i els majors de 65 anys podrien obtenir de manera gratuïta un paquet de tres mascaretes quirúrgiques amb la seva targeta sanitària. Cada beneficiari podrà accedir a un lot de mascaretes, que es repartiran en dies diferents, segons l'edat dels sol·licitatants, per evitar aglomeracions. El missatge diu, de manera errònia, que les mascaretes es començaran a regalar el 29 de juliol.

A Catalunya, la Generalitat va anunciar que repartiria 14 milions de mascaretes de forma gratuïta a partir del 20 d'abril, una per persona, sempre i quan ensenyés la targeta sanitària. Les següents es poden comprar a les farmàcies per un preu estipulat de menys d'un euro per unitat.