Aquestes eleccions també ens podreu llegir a El Nacional.cat

La col·laboració ens permetrà arribar a noves audiències

Verificat i El Nacional.cat hem arribat a un acord per fer arribar el nostre fact-checking a la seva audiència durant aquesta campanya electoral. Durant aquesta col·laboració us oferirem cobertura en viu dels debats electorals de beteve i el de TV3, el 15 i 23 de maig, a més de cinc reportatges de dades sobre les principals problemàtiques de la ciutat. Tota la cobertura es podrà seguir a través dels nostres webs i xarxes socials.

Creiem que aquesta col·laboració és un pas endavant per arribar a nous públics que ens permetrà millorar la visibilitat del fact-checking i a normalitzar la cultura de la verificació de dades entre audiències més grans. Combinant els recursos d'una agència de fact-checking i els canals d’un diari, podrem proporcionar a molts nous lectors la informació més precisa i actualitzada disponible sobre les declaracions del candidats durant els debats. 

Metodologia

Som una entitat independent, neutral i imparcial en tota la nostra activitat basada en una metodologia transparent. Com en totes les nostres col·laboracions, tota la tasca verificació la durà a terme la redacció de Verificat. Els resultats es podran llegir al web d’El Nacional.cat, en directe les dues nits electorals i en resum al dia següent, a més a més de Twitter, Instagram i altres canals. Durant l’última setmana de la campanya, podreu llegir un reportatge al dia sobre cinc temàtiques recurrents en el debat electoral: habitatge, seguretat, neteja, contaminació i turisme. Aquestes peces estan basats en la informació de Barcelona en dades, que hem treballat durant els darrers tres mesos sobre les principals preocupacions dels barcelonins.

Verificat va néixer fa quatre anys en el marc de les eleccions municipals de Barcelona. En aquest temps, hem impulsat altres línies de treball en periodisme i en educació, però creiem que el fact-checking polític és una eina cabdal per a la democràcia, especialment en periodes electorals i que polítics, mitjans i electorat hauríem de demanar un espai de debat lliure d’informacions falses. Per això, dins els nostres esforços per ampliar l’abast del fact-checking aquestes eleccions, també hem celebrat el primer debat electoral amb dades prèviament verificades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *