Què podem fer si una recerca inversa d’imatges no funciona?

T’expliquem tres maneres per seguir investigant davant una recerca inversa fallida

La informació que rebem a través d'internet ve acompanyada d'imatges o vídeos. S'acostuma a dir que "una imatge val més que mil paraules", però no és cert. Darrere d'una imatge sempre hi ha una intenció i un punt de vista. A més, en l'entorn digital, les imatges són un recurs molt fàcil de modificar i descontextualitzar. Un dels recursos més bàsics per conèixer l'origen d'una fotografia és la recerca inversa d'imatges. Ja us hem explicat com realitzar-la i la seva utilitat per contextualitzar informació, però què podem fer si la recerca inversa d'imatges no dóna els resultats que esperàvem?

A continuació, t'expliquem tres maneres per seguir investigant davant una recerca inversa fallida:

Un: Pots prestar atenció als petits detalls com els cartells -que poden estar escrits en diferents idiomes-, les matrícules dels cotxes o la vestimenta d'algunes persones, com ara els policies, bombers o personal sanitari. Aquests són trets distintius que poden ajudar a identificar en quin lloc va ser presa la foto. Les imatges de satèl·lit i de Streetview de Google t'ajudaran en aquesta tasca d'investigació.

Dos: Una altra opció és fixar-se en el temps que feia en aquest lloc quan suposadament van ocórrer els fets. Sí, les condicions meteorològiques poden ajudar-te en la teva investigació. Com fer-ho? Et recomanem Wolfram Alpha per buscar el temps a la ciutat i en la data que vulguis.

Tres: També pots recórrer a eines que et permeten fer una anàlisi forense de la fotografia. És a dir, t'ajuden a investigar si la fotografia ha estat modificada i com l'han editat. Potser han barrejat dues fotografies, han fet desaparèixer alguna cosa o ho l’han afegida. Aquestes eines no són fàcils d'usar, però són molt potents. Un exemple és Foto Forensics.

Sort amb la teva investigació, i recorda que aquestes vies no són excloents entre si. Al contrari! Fins i tot poden complementar una recerca inversa d'imatges que hagi funcionat.

Si no ho has verificat, no ho comparteixis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *