La vacuna de Minhai

Explicació del funcionament i les característiques de la vacuna


La Xina va aprovar el 14 de maig la vacuna de virus inactivat desenvolupada per Minhai Biotechnology co., una empresa de biotecnologia amb seu a Pequín. Aquest tipus de vacuna utilitza una versió morta del virus que causa la malaltia, incapaç d'infectar però capaç de generar una resposta immunitària.

El 8 d’abril es van presentar els resultats de dos assajos clínics, de fase I i II, on es va concloure que la fórmula és “ben tolerada i desperta una resposta robusta tant d’anticossos com cel·lular en adults entre els 18 i 59 anys”. Amb aquests resultats, es va donar llum verda a començar la fase III d’assajos clínics, on es van reclutar fins 28.000 voluntaris. Ni l’empresa ni el Govern xinès han informat sobre el final d’aquesta darrera etapa ni han compartit cap resultat, però no obstant això, la vacunació amb la fórmula de Minhai va començar l’1 de juny.

La vacuna se subministra en dues dosis separades per un interval de 28 dies. No hi ha informació sobre la temperatura a la qual s’emmagatzema.