Kovivac

Explicació del funcionament i les característiques de la vacuna


Rússia ha aprovat la seva tercera vacuna, desenvolupada pel Centre Federal Científic Chumakov per a la Recerca i el Desenvolupament de Productes Biològics i Immunes de l'Acadèmia Russa de Ciències. La vacuna havia de començar a administrar-se durant la segona quinzena de març, encara que a 25 de març encara no s'havia utilitzat per a immunitzar a la població. 

Es tracta d'una vacuna de virus inactivat, que consisteix a inocular una versió morta del mateix capaç de despertar una resposta immunitària, però no de desenvolupar la malaltia. La vacuna encara no ha començat la fase III d'assajos clínics. En les dues primeres, que van començar el setembre de 2020, van participar un total de 600 voluntaris

La injecció se subministrarà en dues dosis separades 14 dies entre elles, i s'emmagatzema a una temperatura entre els 2 i els 8 °C, segons va informar la Vice-primera Ministra de Rússia de Política Social Tatiana Golikova en un comunicat de premsa al gener. Allí va assegurar que la vacuna és completament segura i que la majoria de voluntaris va desenvolupar una immunitat estable als 28 dies, sense especificar l'eficàcia. De moment, no hi ha resultats publicats.