ZF2001

ZF2001

Català | Castellano

El grup biofarmacéutico xinès Anhui Zhifei Longcom Biologic Pharmacy ha desenvolupat ZF2001, una vacuna de subunitats proteiques, una molècula de la regió d'unió a la cèl·lula receptora. Aquesta tècnica inclou porcions de la proteïna Spike del virus SARS-CoV-2, en lloc del germen complet. L'organisme reconeix que aquesta proteïna no hauria de ser present i crea limfòcits T i anticossos que recordaran com combatre el virus que causa el covid-19 si ens infectem en el futur.

La fase III de l'assaig clínic de la ZF2001 va començar al desembre de 2020 i compta amb 29.000 voluntaris de la Xina, l'Equador, Indonèsia, el Pakistan i Uzbekistan

La vacuna ha estat aprovada a la Xina i Uzbekistan, però encara està per determinar si s'administra en dues o tres dosis. De la mateixa forma, tampoc s'han publicat dades sobre la seva eficàcia.

Els resultats de les fases I i II van descartar reaccions adverses greus.

El fabricant no ha detallat la temperatura a la qual ha de ser conservada la seva vacuna.


Aquest article és part de Les Mentides amenacen la Salut, la secció de ciència de Verificat.

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona