La vacuna COVIran Barekat

La vacuna COVIran Barekat

Fars News Agency, CC by 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/

Català | Castellano

COVIran Barekat és la primera vacuna desenvolupada a l'Iran que ha estat aprovada. Es tracta d'una vacuna de virus inactivat desenvolupada per l'empresa farmacèutica Shifa Pharmed Industrial CO, que utilitza una versió morta del virus que causa la malaltia, incapaç d'infectar però capaç de despertar una resposta immunitària.

Els estudis preclínics als quals es va sotmetre al candidat a fàrmac van llançar resultats “adequats de seguretat i eficiència”, i van convidar a desenvolupar assajos clínics en humans.

Els estudis de fase I van començar a la fi de 2020 amb una mostra de 56 voluntaris, i van ser seguits dels de fase II/III sobre un total de 20.000 persones, segons el registre iranià d'assajos clínics. Encara no s'han publicat resultats oficials d'aquestes proves, ni tampoc existeix cap comunicat valorant l'eficàcia de la injecció.

La immunització amb COVIran Barekat consta de dues dosis separades per un període de 28 dies. No s'ha publicat informació sobre la temperatura d'emmagatzematge.


Aquest article és part de Les Mentides amenacen la Salut, la secció de ciència de Verificat.

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona