La vacuna COVIran Barekat

Explicació del funcionament i les característiques de la vacuna


Fars News Agency

COVIran Barekat és la primera vacuna desenvolupada a l'Iran que ha estat aprovada. Es tracta d'una vacuna de virus inactivat desenvolupada per l'empresa farmacèutica Shifa Pharmed Industrial CO, que utilitza una versió morta del virus que causa la malaltia, incapaç d'infectar però capaç de despertar una resposta immunitària.

Els estudis preclínics als quals es va sotmetre al candidat a fàrmac van llançar resultats “adequats de seguretat i eficiència”, i van convidar a desenvolupar assajos clínics en humans.

Els estudis de fase I van començar a la fi de 2020 amb una mostra de 56 voluntaris, i van ser seguits dels de fase II/III sobre un total de 20.000 persones, segons el registre iranià d'assajos clínics. Encara no s'han publicat resultats oficials d'aquestes proves, ni tampoc existeix cap comunicat valorant l'eficàcia de la injecció.

La immunització amb COVIran Barekat consta de dues dosis separades per un període de 28 dies. No s'ha publicat informació sobre la temperatura d'emmagatzematge.