ERC no va suprimir la conselleria de Medi Ambient

La candidata dels comuns, Jéssica Albicah, va afirmar que Esquerra Republicana de Catalunya va suprimir la conselleria de Medi Ambient. És FALS.


La candidata dels comuns, Jéssica Albicah, va afirmar que Esquerra Republicana de Catalunya va suprimir la conselleria de Medi Ambient (en el minut 1:15:36). És FALS. Va ser Artur Mas qui la va eliminar durant el seu primer govern i va redistribuir les competències de l'antic Departament de Medi Ambient i Habitatge entre la conselleria de Territori i la d'Agricultura. Des de llavors, no s'ha recuperat l'antiga conselleria de Medi Ambient que s'havia creat el 1992 durant el tercer mandat de Jordi Pujol i s'havia mantingut durant els dos tripartits.

"Vostès [a ERC] van eliminar el Departament de Medi Ambient fa 10 anys"

Jéssica Albiach, Catalunya en Comú-Podem

El 2010, en la composició del primer govern d'Artur Mas, les competències de l'antiga conselleria de Medi Ambient es van distribuir entre els altres dos departaments, com assenyala la memòria del 2010. El govern anterior, presidit per José Montila, tenia el Departament de Medi Ambient i Habitatge amb Francesc Baltasar com a conseller. De fet, en la sessió d'investidura d'Artur Mas (que va arribar a ser president gràcies al PSC), l'aleshores líder d'Iniciativa per Catalunya-Verds, Joan Herrera, va retreure a Mas que hagués suprimit la conselleria de Medi Ambient: "quan vostès supediten la conselleria de Medi Ambient a la política d'infraestructures, el que crec que fan és un pas enrere" (página 49 del diari de sessions del Parlament).

Tal i como consta en el decret de reestructuració del Departament de Territori i Sostenibilitat, en aquesta última legislatura les competències de medi ambient i sostenibilitat han quedat emmarcades en una secretaria (el nivell just inferior al de la conselleria). La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat des del 2016 és Marta Subirà.