Sinopharm-Beijing i Sinopharm-Wuhan

Sinopharm-Beijing i Sinopharm-Wuhan

Català | Castellano

El Grup Farmacèutic Nacional de la Xina, conegut com Sinopharm, ha creat dues vacunes: Sinopharm-Beijing i Sinopharm-Wuhan.

En la primera ha participat l'Institut de Productes Biològics de Pequín. Es tracta d'una vacuna de virus inactivat, és a dir, usa una versió morta del virus que causa la malaltia. Encara que no pot produir la infecció, genera una resposta immunitària. 

Al novembre de 2020, la corporació xinesa va assegurar que la fase III de l'assaig clínic s'estava desenvolupant a la Unió dels Emirats Àrabs, Bahrain, Egipte, Jordània, el Marroc, el Perú i l'Argentina amb més de 50.000 voluntaris. Els resultats van garantir una eficàcia del 79,3% després de dues dosis administrades amb 21 dies de diferència. Ara com ara, 27 països d'Àsia, Àfrica i Llatinoamèrica l'estan administrant. 

Les reaccions adverses més freqüents són dolor a la zona de la inoculació, mal de cap, febre i dolor muscular. Cap dels efectes secundaris reportats en els 28 dies posteriors a la vacunació van ser greus durant les fases I i II.

No hi ha molta informació disponible sobre la segona vacuna, batejada com Sinopharm-Wuhan i en la qual ha col·laborat l'Institut de Productes Biològics de Wuhan. 

Igual que la seva germana Sinopharm-Beijing, es tracta d'una vacuna de virus inactivat, que busca generar la resposta immunitària de l'organisme a través de la inoculació d'una fórmula que conté una versió morta del virus. 

La fase III de l'assaig clínic es va desenvolupar al Marroc, el Perú, la Unió dels Emirats Àrabs i altres països d'Orient Mitjà, mobilitzant a 66.600 voluntaris. En ella es va provar una pauta de dues dosis, aconseguint un 72,5% d'eficàcia

Els resultats, no obstant això, no han estat publicats oficialment i es desconeix el període d'administració, així com els efectes secundaris. Ara com ara només està disponible a la Xina i a la Unió dels Emirats Àrabs.

Sinopharm tampoc ha especificat la temperatura de preservació de totes dues vacunes.


Aquest article és part de Les Mentides amenacen la Salut, la secció de ciència de Verificat.

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona