EpiVacCorona

EpiVacCorona

Català | Castellano

La segona vacuna desenvolupada a Rússia és EpiVacCorona. Encara hi ha poca informació sobre aquesta fórmula, que ja ha estat aprovada pel govern, però que a 19 de març encara no s'utilitzava per immunitzar a la població. 

Fabricada pel Centre Nacional de Recerca de Virologia i Biotecnologia VECTOR, es tracta d'una vacuna basada en pèptids sintètics. La seva fórmula inclou la versió sintètica de fragments (o pèptids) de proteïnes del SARS-CoV-2 per desencadenar la resposta immunitària en l'organisme. La fase III de l'assaig clínic va començar el novembre de 2020 i va comptar amb uns 3.000 voluntaris de Rússia. Encara no s'han publicat els resultats, però les autoritats van assegurar que va oferir un 100% d'eficàcia durant les fases I i II. Consta de dues dosis, que s'administren en un lapse de 21 a 28 dies

Ara com ara, es desconeix si provoca reaccions adverses i tampoc hi ha informació sobre la temperatura a la qual ha de ser conservada.


Aquest article és part de Les Mentides amenacen la Salut, la secció de ciència de Verificat.

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona