Covaxin

Covaxin

Català | Castellano

Covaxin és la primera vacuna 100% índia, desenvolupada per la companyia de biotecnologia Bharat Biotech en col·laboració amb el Consell Indi de Recerca Mèdica i l'Institut Nacional de Virologia. La seva fórmula està basada en un virus inactivat. Usa una versió morta del virus que causa la malaltia, incapaç d'infectar però que provoca una resposta immunitària.

Al juliol de 2020 van començar els assajos clínics i el 3 de març de 2021 van ser publicats els resultats. Un total de 25.800 persones van participar en la fase III i la prova va oferir un 81% d'eficàcia.

Covaxin consisteix en dues dosis administrades amb 28 dies de diferència i gairebé una desena de països asiàtics l'estan usant per immunitzar les seves poblacions.

Els efectes secundaris més reportats, segons Bharat Biotech, són dolor, inflamació o enrogiment en la zona de la punxada, picor, granellades, mal de cap, febre, malestar corporal, nàusees i vòmits. Les reaccions al·lèrgiques severes poden produir-se en molt rares ocasions, segons la companyia.

Covaxin es conserva a una temperatura mitjana d'entre 2 °C i 8 °C.


Aquest article és part de Les Mentides amenacen la Salut, la secció de ciència de Verificat.

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona