CoronaVac

CoronaVac

Català | Castellano

La companyia biofarmacéutica xinesa Sinovac Biotech ha creat CoronaVac, una vacuna de virus inactivat usant una versió morta del virus que causa la malaltia, incapaç d'infectar però capaç de generar una resposta immunitària.

El 5 de febrer va presentar els resultats de la fase III de l'assaig clínic, que va començar el 21 de juliol de 2020 al Brasil, Turquia, Indonèsia i Xile i va agrupar 25.000 participants. Les proves van llançar un 91,25% d'eficàcia.

La CoronaVac consisteix en dues dosis que s'administren amb 14 dies de diferència. Gairebé una vintena de països repartits principalment entre Llatinoamèrica i Àsia està immunitzant la seva població amb aquesta fórmula.

L'efecte secundari que més es repeteix, segons els investigadors, és dolor en la zona de la punxada. 

La vacuna CoronaVac pot ser guardada en una temperatura d'entre 2 °C i 8 °C durant tres anys.


Aquest article és part de Les Mentides amenacen la Salut, la secció de ciència de Verificat.

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona