Com reconèixer un perfil fals a Twitter?

Els perfils falsos a les xarxes socials, així com els continguts i les interaccions automatitzades, representen un negoci molt lucratiu en el mercat de la influència digital. Partits polítics de tots els colors, així com empreses o celebritats, han comprat alguna vegada seguidors, m’agrades i comentaris a preus assequibles en granges de continguts.

Al voltant de la meitat del trànsit a internet no és humà, sinó que està generat per perfils automatitzats o bots, segons informa The New York Times. Els perfils falsos a les xarxes socials, així com els continguts i les interaccions automatitzades, representen un negoci molt lucratiu en el mercat de la influència digital. Partits polítics de tots els colors, així com empreses o celebritats, han comprat alguna vegada seguidors, m’agrades i comentaris a preus assequibles en granges de continguts. De fet, camuflar la propaganda de suport a un candidat o a un partit polític com si es tractés d'un moviment espontani es coneix com astroturfing.

A continuació t’expliquem les tipologies de perfils falsos a Twitter, seguint la tipologia proposada per Bots de Twitter.

Nivell 1. Són els perfils falsos més elaborats i simulen comptes de persones reals. Són també els més cars. L’usuari s’identifica amb noms i cognoms, inclou una descripció al seu perfil i fa servir una fotografia real, que segurament ha comprat a Internet.

Nivell 2. Acostumen a fer servir un nickname, inclouen una descripció menys elaborada que l’anterior i no fan servir una fotografia d’una persona, sinó que més aviat fan servir un dibuix o una imatge.

Nivell 3. Són els perfils falsos menys elaborats i, conseqüentment, els més econòmics. No tenen ni fotografia, ni descripció i en el nom d’usuari acostumen a aparèixer lletres i números.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *