Verificat s’adhereix a l’associació MLA per fomentar la innovació educativa a Europa

La Media & Learning Association és l’entitat líder a Europa en matèria d’educació mediàtica

La Media & Learning Association és l’entitat líder a Europa en matèria d’educació mediàtica

Verificat és, des d’aquest mes d’abril, membre organitzatiu de la Media & Learning Association (MLA), l’associació líder en matèria d’educació mediàtica a Europa. Creada l’any 2012, es tracta d’una entitat internacional sense ànim de lucre que promou i estimula l’ús dels mitjans de comunicació com a mecanisme per potenciar la innovació i la creativitat en l’educació a Europa.

“Estem molt satisfetes d’adherir-nos a la Media & Learning Association, ja que estem convençudes que l’avenç de l’alfabetització mediàtica i informacional és crucial per a les democràcies”, ha apuntat el cofundador de Verificat, Lorenzo Marini. “La col·laboració i les aliances són essencials per tenir un impacte positiu i significatiu en les nostres societats”, ha afegit.

“Estem satisfetes de sumar-nos-hi, ja que l’avenç de l’alfabetització mediàtica i informacional és crucial per a les societats democràtiques”

Lorenzo Marini, cofundador de Verificat

“Verificat aporta el seu compromís amb la promoció de l’alfabetització mediàtica i el consum crític de la informació”, han destacat des de la Media & Learning Association en un comunicat. “Participa activament en iniciatives educatives per inculcar la responsabilitat informativa digital entre estudiants i joves”, han subratllat.

Incorporació de nous membres

Entre els membres de l’associació, figuren agències nacionals i regionals, així com universitats, ministeris d’educació i altres entitats vinculades al sector educatiu i compromeses amb l’alfabetització mediàtica i informacional (AMI). “Des de Verificat aportarem el nostre coneixement com a educadors i el valor afegit de la nostra trajectòria com a fact-checkers”, ha exposat Marini, que ha traslladat la voluntat de la plataforma de “col·laborar amb organitzacions amb una llarga experiència en la matèria”.

“Ens complau anunciar la incorporació de quatre nous membres per reforçar la nostra xarxa”, han manifestat des de l’associació. “Els donem la benvinguda anticipant col·laboracions fructíferes i avenços compartits en l’àmbit de l’educació i dels mitjans de comunicació”, han insistit.

“Donem la benvinguda als nous membres anticipant col·laboracions fructíferes i avenços compartits en l’àmbit de l’educació i els mitjans de comunicació”

Media & Learning Association

Aquest 2024, juntament amb Verificat, la Universitat de Ciències Aplicades d’Utrecht (Països Baixos) i el Centre d’Informació Tecnològica de Dinamarca (DTU), s’han adherit com a membres organitzatius de la MLA. Per la seva banda, la X20 Media s’hi ha afegit com a membre patrocinador.

La Media & Learning Association es dedica a fer avançar l’educació mitjançant l’ús estratègic dels mitjans de comunicació i les tecnologies digitals en tots els nivells educatius. En aquest sentit, tant l’associació com els seus membres participen de projectes col·laboratius, iniciatives de recerca i intercanvis de bones pràctiques, així com del foment del creixement i la innovació en tots els camps de l’aprenentatge.