La Vanguardia no ha publicat que ERC ha fitxat Jordi Évole per a les eleccions del 12 de maig

Aquest article no es troba a la web ni a xarxes de La Vanguardia.

Aquest article no es troba a la web ni a xarxes de La Vanguardia.

,

Què s’ha dit?

Circula una captura d’un suposat article de La Vanguardia que assegura que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha fitxat a Jordi Évole per a les eleccions catalanes del 12 de maig.

Què en sabem?

No hi ha rastre del suposat article de La Vanguardia en la seva pàgina web ni en les seves xarxes socials i l’estil i la tipografia de la captura que es difon no és igual a la dels articles del diari. El nom de Jordi Évole no figura en les llistes amb les candidatures al Parlament d’ERC.

Aquesta verificació ha estat elaborada per Maldita.es, un equip de fact-checking amb el reconeixement de la International Fact-checking Network i l’European Fact-checking Standards Network, igual que Verificat. Podeu llegir la versió original d’aquest article aquí.

“ERC fitxa al periodista i presentador Jordi Évole per a les eleccions al Parlament”

Aquest és el titular que apareix en una captura que es difon d’un suposat article del diari La Vanguardia i que es va començar a compartir dies després que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) fes pública la seva llista de candidatures per a les eleccions al Parlament del 12 de maig. És FALS. A la pàgina web del diari i a les seves xarxes socials no hi ha constància del suposat article. A més, l’estil i la tipografia de la imatge no és igual a la dels articles de la web de La Vanguardia. 

Les llistes d’ERC són públiques des del passat 2 d’abril i entre els noms que hi apareixen no hi ha el del presentador Jordi Évole.