Formador/a de secundària

Qui som Verificat és una associació sense ànim de lucre que té l’objectiu de lluitar …

Qui som

Verificat és una associació sense ànim de lucre que té l’objectiu de lluitar contra la desinformació i la manipulació a internet. Ho fem des del periodisme i l’educació perquè creiem que una societat més ben informada és més crítica, més sana i més democràtica. Som la primera plataforma de fact-checking de Catalunya, l’única amb el reconeixement de la International Fact-checking Network (IFCN) i l’Observatori Europeu de la Desinformació (EDMO). Fem fact-checking: ens especialitzem en fiscalitzar la política de Catalunya, el discurs d’odi i la desinformació científica, especialment en temes de salut i canvi climàtic. També fem periodisme de dades, investigació i transparència. 

Treballem per a l’educació i formació en el consum crític de la informació perquè considerem que és clau que la ciutadania sigui conscient de la nostra vulnerabilitat davant les informacions falses, però també de les eines que tenim al nostre abast per a protegir-nos i ajudar-nos a frenar aquest fenomen. Per això, oferim el nostre coneixement en forma de tallers adaptats a diferents públics. 

Verificat Escola té dues línies principals: Desfake, un programa per a adolescents per lluitar contra la desinformació des de les aules a través de vídeos de TikTok, i SUM, un projecte de co-creació de materials educatius sobre alfabetització mediàtica i informativa per a la tercera edat.

Què busquem

El curs escolar 2023-24, Verificat ampliarà les seves formacions a estudiants i docents de secundària, específicament en matèria científica. Per això, volem reforçar l’equip amb un/a formador/a capacitat per a la docència presencial a estudiants de l’ESO a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i també fer formacions en línia a professors de tota Espanya.

Busquem una persona transversal, formada preferiblement en l’àmbit de les ciències aplicades però amb experiència demostrada en l’educació formal i interès en fenòmens socials, com l’impacte de la desinformació. 

Què oferim

 • Jornada laboral de 40 hores setmanals. 
 • Lloc de treball: Barcelona. Es garanteix flexibilitat horària i de teletreball. 
 • Remuneració: Segons experiència
 • Data d’incorporació: Agost 2023. 

Què faràs

 1. Formacions presencials a estudiants de l’ESO de l’àrea metropolitana de Barcelona.
 2. Formacions a professorat de secundària.
 3. Seguiment a centres educatius que duen a terme els nostres programes formatius.
 4. Donar suport a l’elaboració i actualització de la proposta didàctica de Desfake

Com ets

 • Formació especialitzada i/o experiència demostrada d’almenys tres anys en l’àmbit de l’educació, formal o en temps del lleure.
 • Titulació universitària en Biologia, Física, Matemàtiques o similars amb Màster de formació al professorat, o similars. També valorarem perfils de Magisteri o Pedagogia amb interès demostrat per les ciències aplicades.

També valorarem

 • Experiència en l’àmbit de l’educació informal.
 • Experiència en organitzacions sense ànim de lucre, programes de voluntariat i treball amb adolescents.
 • Experiència en el món del periodisme i del fact-checking.

Habilitats personals

 • Autonomia i proactivitat
 • Aptituds per gestionar el temps i planificar
 • Empatia i treball en equip
 • Motivació per seguir aprenent
 • Atenció al detall

Com sol·licitar el lloc

Escriu abans del 15 de juliol de 2023 a i amb el teu CV, juntament amb una carta de motivació i una carta de recomanació. Intentarem contestar a totes les sol·licituds.