icono llibre
Verificat Escola

Programes educatius

Dissenyem productes pedagògics adaptats a diferents públics: periodistes en actiu, estudiants de segon cicle de l’ESO, cicles formatius, batxillerat i universitat, d’altres professionals o ciutadania en general.

Vols saber-ne més? Escriu-nos a

Secundària

La nostra proposta formativa a secundària s’ajusta al currículum i les competències bàsiques del Departament d’Educació: Desfake

El curs Desfake de Verificat es basa en les estratègies utilitzades per part de verificadors professionals que han demostrat ser eficaces per a evaluar la fiabilitat de les fonts en línia. L’alumnat apren hàbits i eïnes per trobar informació de qualitat en internet i esquivar fakes. Com a projecte final, l’alumnat verifica informació i ho explica a través de vídeos de TikTok.

Desfake està disponible per al teu centre educatiu en diferents formats: Intensiu (projecte de 3 a 5 dies), trimestral (dues hores a la setmana) i online (Formació del professorat a través de la plataforma Desfake).

Informació del programa: www.desfake.cat

Secundària

Universitats

La nostra proposta formativa per a Universitats està pensada per ser integrar-se en qualsevol assignatura relacionada amb les ciències socials que estudiï el paper de la informació en les nostres societats, principalment, en graus de Periodisme, però també Ciències Polítiques, Comunicació Audiovisual, Publicitat i Màrqueting, Disseny, Relacions Internacionals, Sociologia o Antropologia. 

Hem preparat fins a set tallers d’una hora i mitja de durada cadascun en què els estudiants s’apropen al fenomen de la desinformació i les seves múltiples cares, s’introdueixen en les eines digitals que es fan servir en l’entorn professional per detectar-la i es familiaritzen amb la metodologia de treball d’un verificador avalat per la ICFN. 

Hem treballat a la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Ramon Llull, la Universitat de Vic i la Universitat Internacional de Catalunya.

Vols saber-ne més?

Universitat

Administració pública i empreses

Aquesta proposta està enfocada per a tècnics de Comunicació i professionals de la informació que vulguin preparar-se per actuar contra una estratègia de desinformació. En el transcurs de les 6 hores de durada d’aquesta formació els assistents aprendran a:

  • Detectar campanyes de desinformació a les xarxes socials i els canals de missatgeria instantània que tenen com a objectiu les institucions públiques. 
  • Conèixer de primera mà les principals tècniques de fact-checking i eines digitals utilitzades per l’equip de treball de Verificat.
  • Construir i distribuir les respostes més idònies a les informacions falses. 
Administració pública i empreses

Ciutadania

Oferim un taller per centres cívics o associacions que constarà d’una part teòrica i d’una part pràctica dividida en sis sessions d’aproximadament dues hores cadascuna. Podem modificar la llargada del curs segons les vostres exigències.

Consta de dues sessions per entendre com funciona la desinformació i per què tothom és vulnerable davant d’aquest fenòmen.

Quatre sessions en les que ensenyarem com reconèixer informació fiable a les xarxes, què compartir i què no, i com trobar fonts de qualitat a internet. Aquests petits hàbits i habilitats poden reduir dràsticament la desinformació que et creus o que dissemines.

Ciutadania