TMB no té dos autobusos amb la mateixa matrícula

TMB no té dos autobusos amb la mateixa matrícula

Ens heu fet arribar per WhatsApp (al 666 908 353) una fotografia de dos autobusos de TMB amb la mateixa matrícula. És un MUNTATGE. Ja va circular el 2017 i TMB ens ha confirmat que els autobusos en qüestió tenen matrícules molt semblants, però no idèntiques.

La fotografia va començar a compartir-se el 2017 a Facebook i a alguns fòrums d’Internet, i es va tornar a publicar a Twitter el juliol passat. S’hi poden veure dos autobusos de la línia H6, tots dos amb la matrícula 0332 BHL, però amb números d’identificació (a dalt a la dreta) diferents. Aquest fet va generar confusió a la xarxa, però es tracta d’un muntatge. El gabinet de premsa de TMB explica a Verificat que en el seu moment ja van comprovar que els dos autobusos circulaven amb les seves plaques de matrícula correctes i que es diferenciaven només en un dígit: 0322 BHL i 0332 BHL. Actualment, els dos vehicles estan donats de baixa i no circulen en cap línia.

Catalunya Diari ja va desmentir que aquesta foto fos real el maig del 2017.

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona