Tatxo Benet no ha fet circular un missatge qüestionant la condemna a La Manada

Tatxo Benet no ha fet circular un missatge qüestionant la condemna a La Manada

El soci de Mediapro Tatxo Benet durant la presentació de 'The Mediapro Studio' a Madrid, el 2 d'abril de 2019. (ACN)

És fals que el periodista i soci de Mediapro Tatxo Benet hagi fet circular un missatge a WhatsApp qüestionant la condemna del Tribunal Suprem a La Manada.

El 21 de juny passat, el Suprem va elevar la condemna als cinc membres de La Manada de 9 a 15 anys de presó en considerar que havien comès un delicte continuat de violació i no abús sexual contra una jove de 18 anys durant els Sanfermines de 2016. D’aquesta manera, l’alt tribunal va revocar la sentència de l’Audiència Provincial de Navarra, confirmada pel Tribunal Superior de Justícia d'aquella comunitat autònoma.

Durant els dies posteriors a aquesta sentència ha estat circulant per Whatsapp un missatge suposadament redactat per Benet, que titlla de “gran error aplaudir” la condemna a La Manada “sense advertir al mateix temps” algunes qüestions.

El text, ple de faltes d’ortografia, està desglossat en sis punts i apunta que el Tribunal Suprem ha dictat una sentència “exemplar” per tal de justificar futures sentències condemnatòries "venjatives i exempleritzants" contra els líders independentistes empresonats de forma preventiva. Relaciona aquesta suposada estratègia amb la que seguien els tribunals franquistes. El text acaba afirmant que la sentència del Tribunal Suprem “és un parany contra tots els catalans i de paso [sic] els espanyols demòcrates de bona fe i en especial per les dones que s’ho han cregut”.

És FALS que Tatxo Benet hagi escrit aquest text. Ell mateix va encarregar-se de desmentir-ho al seu compte personal de Twitter el 26 de juny, assegurant que era “radicalment fals” que fos l’autor del text.

Sí que és cert, però, que el 22 de juny Benet va escriure un tuit en el que suggeria que la condemna del Tribunal Suprem als membres de La Manada podria ser “una operació de neteja d’imatge per tal d’imposar també condemnes dures i exemplaritzants als presos polítics”.

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona