Salut: És fals que l’informe mèdic digui que el policia hagi estat greument ferit pel tret d’un company

Salut: És fals que l’informe mèdic digui que el policia hagi estat greument ferit pel tret d’un company

Ens heu enviat diversos missatges i cadenes a Twitter, algunes amb més de 4.000 retuits, que asseguren -sense aportar cap prova- que l’informe mèdic hospitalari de l'agent de la Policia Nacional greument ferit durant les manifestacions contra la sentència del procés diu que hauria estat pel tret fortuït d’un company.

El Departament de Salut, l’únic autoritzat a parlar oficialment de l’hospitalització del policia, ho ha desmentit a Verificat. 

“Ignorem d’on ha pogut sortir aquesta informació, però no pas de l’hospital de Sant Pau, perquè els informes mèdics no determinen la causa de l'accident o succés. Això ho ha de fer un forense”, ha dit Salut que, per confidencialitat i protecció de dades, no pot difondre l’informe mèdic.

L’hospital de Sant Pau també ha confirmat a Verificat que els informes mèdics no contenen aquest tipus d’informació. “L’informe és mèdic. Et diu l’estat del pacient i les ferides o traumatismes que presenta. No entra en 'la veritat' sobre les circumstàncies en què s’han produït”, ha dit el centre mèdic. “No podem saber mai què ha passat realment fora de l’hospital”, asseguren.

L’agent presenta un traumatisme cranoencefàlic arran de les manifestacions del divendres 18 a Barcelona.

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona