La iniciativa per crear un cor inclusiu és antiga i no té res a veure amb Cáritas

La iniciativa per crear un cor inclusiu és antiga i no té res a veure amb Cáritas

Una cadena que ens heu fet arribar per Whatsapp afirma que Cáritas demana suport per recaptar fons per la fundació Prodis, que ajuda a persones amb discapacitat intel·lectual. El missatge és ENGANYÓS perquè, tot i que la campanya va existir, no va ser impulsada per Cáritas, sinó per Ecovidrio. A més a més, és antiga, de desembre del 2019.

El departament de premsa de Cáritas ha confirmat a Verificat que l’entitat ja havia detectat el missatge, però que en desconeix l’origen i que no té ni ha tingut mai cap vincle amb aquesta campanya. Ecovidrio ens ha explicat per la seva banda que, efectivament, el desembre del 2019 va llançar un vídeo amb l’objectiu d’arribar a un milió de visualitzacions i així recaptar 6.000 euros per fer una donació a la fundació Prodis.

El vídeo, que encara està disponible al canal oficial de Youtube d’Ecovidrio, suma més de 2,9 milions de visualitzacions. El departament de comunicació de l’entitat ha explicat a Verificat que van aconseguir el seu objectiu de visites en menys d’un mes, però que el contingut continúa ciriculant de manera orgànica a les xarxes.

A les imatges, un grup de persones amb discapacitat intel·lectual vestides amb samarretes d’Ecovidrio versionen la cançó “No dudaría” d’Antonio Flores.

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona