La foto viral d’un nuvi falangista no és del pare de Quim Torra

La foto viral d’un nuvi falangista no és del pare de Quim Torra

Aquesta fotografia viralitzada en xarxes d’un matrimoni, en la qual el marit apareix amb un uniforme amb l’escut del Sindicato Español Universitario (SEU) falangista, no és dels pares del president de la Generalitat Quim Torra. 

Alguns usuaris de Twitter la retuitejaven destacant l’escut falangista.

L'oficina de Presidència de la Generalitat ha confirmat a Verificat que l’home de la fotografia no és el pare de Quim Torra. A més, fotografies antigues del pare de l’actual president de la Generalitat no es corresponen amb l’home de la fotografia feta viral, no identificat.

Una foto de Joaquim Torra i Fàbregas i la seva dona Carme Pla, publicada per recordar els 50 anys de casats al blog que ell tenia en l’última etapa de la seva vida, mostra dues persones físicament diferents a les mostrades a la imatge viralitzada. Segons explica al blog, aquesta instantània es va fer l’any 1956, un any abans de casar-se, al Passeig de Sant Salvador de Santa Coloma de Farners, durant la festa major.

El pare de Quim Torra, Joaquim Torra Fàbregas, va ser regidor d’urbanisme de Santa Coloma de Farners amb l’extinta Convergència i Unió de 1991 a 1995, amb Joan Arrú (PSC) i Jordi Muntané (CiU) d’alcaldes. Torra va morir als 90 anys a Santa Coloma de Farners al febrer del 2017.

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona