La foto dels eclesiàstics rebent els reis amb túniques dels colors republicans és un muntatge

La foto dels eclesiàstics rebent els reis amb túniques dels colors republicans és un muntatge

Ens heu enviat per WhatsApp una fotografia que s’ha fet viral a Twitter on es veuen tres eclesiàstics rebent el rei Felip VI i la reina Letizia amb túniques dels colors de la bandera de la Segona República Espanyola (vermell, groc i lila). És FALS, la fotografia és un muntatge.

La imatge correspon al funeral per les víctimes de la pandèmia del coronavirus que es va celebrar el 6 de juliol a la catedral de l’Almudena, a Madrid, i la va fer Juanjo Martín per l’Agència EFE. La imatge original mostra els tres eclesiàstics amb túniques de color lila i es va publicar, per exemple, a mitjans com La Vanguardia, El Confidencial o la Revista Love.

La salutació del cardenal Carlos Osoro, amb túnica lila, als reis d’Espanya també va quedar retratada per les fotografies que va publicar la Casa Reial.

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona