Fals: No han penjat un llaç groc a la Torre de Collserola

Fals: No han penjat un llaç groc a la Torre de Collserola

Aquesta imatge de la Torre de Collserola amb un suposat llaç groc ha circulat per WhatsApp i Facebook els últims dies.

L’empresa gestora Societat Torre de Collserola SA., a càrrec de la infraestructura, ha confirmat a Verificat que no s’ha penjat cap llaç a la torre de telecomunicacions.

La imatge ha estat manipulada afegint un llaç groc sobre una foto original de la torre, disponible al catàleg d’IStock del banc d’imatges de Getty amb el títol “Torre de Collserola - torre de televisión de Barcelona”. La foto original va ser introduïda al banc d’imatges el 27 d’agost del 2014.

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona