És veritat que aquest matemàtic escocès ha donat els diners d’un premi per a les despeses jurídiques del procés

És veritat que aquest matemàtic escocès ha donat els diners d’un premi per a les despeses jurídiques del procés

Ens heu preguntat per una cadena que afirma que el matemàtic escocès Tom Leinster, de la Universitat d’Edimburg, hauria donat la totalitat del premi Chauvenet, dotat amb 1.000 dòlars, a la Caixa de Solidaritat, que ajuda a cobrir “les despeses jurídiques i/o responsabilitats econòmiques” de persones com a conseqüència de les seves “actuacions emmarcades en el procés” independentista.

Aquesta afirmació és certa, segons ha confirmat el mateix Leinster a Verificat per correu electrònic. El matemàtic assegura ser amic de l’exconsellera Clara Ponsatí, professora a la universitat escocesa de St Andrews, i dona suport públic a la causa catalana, com remarca a la seva pàgina oficial. El matemàtic hi col·loca l’enllaç de diversos retalls i fotografies de premsa on apareix manifestant-se a favor de Ponsatí a Edimburg com aquesta:

Leinster també forma part del Comitè Català de Defensa de Glasgow, com es pot llegir a un tweet d’aquesta entitat.

Des de Caixa de Solidaritat, van agrair el donatiu a Twitter el 27 d'abril passat.

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona