És veritat que a Vilafranca es va produir un robatori simulant un accident

És veritat que a Vilafranca es va produir un robatori simulant un accident

Ens heu fet arribar un àudio de WhatsApp que parla d’un suposat robatori en què els lladres van atracar una dona després de simular un accident de trànsit. És VERTADER. 

“Anava sola conduint i de cop i volta va sentir un cop al cotxe, va mirar pel retrovisor i va veure que hi havia un home estirat a terra que es queixava. Ella es va pensar que l’havia atropellat –no sabia exactament què li passava– i va baixar del cotxe i va anar a veure què li passava a aquest senyor, [que deia que li havia donat un cop] [...] Aquesta senyora va quedar desconcertada, i el senyor va agafar i va marxar. Quan va tornar al cotxe, li havien agafat el bolso i el mòbil i tot el que havia deixat dins del cotxe. Automàticament, se’n va anar als Mossos d’Esquadra, que li van dir que –per desgràcia– no era la primera que passava a Vilafranca, que tot ho feien amb dones, que tant de bo fos l’última, però que segur que seguiria passant”

El departament de premsa dels Mossos d’Esquadra ha confirmat a Verificat que “el furt va succeir tal com es descriu”, però matisa que “no hi ha una nova modalitat o un grup criminal que es dediqui a fer aquest tipus de furt”.

La Policia Local de Vilafranca del Penedès també ha confirmat a Verificat que sí que “és cert que aquesta persona [sense donar detalls de la seva identitat] va patir aquest tipus de robatori”. Es tracta d’uns fets que van passar el 2 d’agost al barri del Molí d’en Rovira de Vilafranca del Penedès, una “zona amb poc trànsit”. La víctima, una dona, va explicar que li havien robat la bossa de mà que portava al seient de l’acompanyant. A més, la Policia Local de Vilafranca explica que la setmana passada es van produir dos robatoris més seguint modus operandis semblants a aquest; en aquests casos, es va fingir una avaria en una benzinera i es va aprofitar la distracció per robar la bossa de mà, amb la documentació i els diners. En els tres casos les víctimes eren dones i les persones que van fingir l’avaria o l’accident eren homes.

De fet, el 4 d’agost la mateixa Policia Local va alertar en un comunicat de “possibles furts a l’interior de vehicles simulant atropellaments”. L’escrit explicava que la policia havia rebut “denúncies darrerament d’algun furt a la ciutat pel procediment de distreure les víctimes simulant un accident o avisant que el vehicle porta una roda desinflada”. El comunicat no parla del gènere de les víctimes, que l’àudio assegura que són dones.

Les recomanacions són no deixar d’atendre un possible accident, però desconfiar i, en situacions com aquestes, “estacionar el vehicle en el lloc més proper, treure la clau del contacte i tancar el vehicle”.

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona