No s’estan col·locant esponges amb droga als cotxes per robar-te

No s'estan col·locant esponges amb droga als cotxes per robar-te

Circula una foto d’un retrovisor amb una mena d’esponja enganxada i acompanyada d’un text que alerta els usuaris d’un nou suposat sistema de robatori. Ens heu fet arribar la imatge per Whatsapp i també circula a Twitter. Diu així:

"Si apareix aquesta esponja al teu mirall, no la retiris amb la mà, fes-ho amb una bosseta, perquè està impregnada d'una droga que s'absorbeix per la pell i et farà perdre el coneixement en segons, és la nova forma de robatori. Viralitza-ho, si us plau"

És un avís FALS. És mentida que es col·loquin aquestes espongetes als retrovisors i que siguin un mètode per robar als vehicles. El departament de premsa de la Guàrdia Urbana de Barcelona ha confirmat a Verificat que la policia municipal no ha rebut cap denúncia en aquesta línia i el gabinet de comunicació de la Policia Nacional ho ratifica: "És un bulo total, no té res de real".

El 13 de juliol, la Guàrdia Civil també va alertar del tema a través de Twitter, on advertia que el missatge és un rumor. 

Aquesta informació ha tornat a aparèixer després que ja circulés fa uns mesos a diversos països d'Amèrica del Sud, on dos portals de Colòmbia i un de l’Argentina van informar el febrer passat sobre aquesta suposada nova modalitat de robatori. Cap de les peces citava informació oficial.

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona