És fals que l’okupació i la inseguretat siguin les dues principals preocupacions dels catalans

És fals que l’okupació i la inseguretat siguin les dues principals preocupacions dels catalans

El candidat de Vox a les properes eleccions catalanes i diputat al Congrés dels Diputats, Ignacio Garriga, va afirmar en un tuit que els catalans estaven més preocupats per l’ocupació i la inseguretat que pel coronavirus. És FALS.

L’okupació i la inseguretat són la principal preocupació a Catalunya, per sobre de la Covid-19”

La segona onada del Baròmetre d’Opinió Pública (BOP), fet pel Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), conclou que la sanitat és un problema pel 40,9% dels enquestats (un 27,1% situa la Covid-19 com un dels principals problemes de Catalunya), mentre que la inseguretat ciutadana ho és pel 4,5%. El moviment ocupa només és una de les principals preocupacion per al 0,7% dels enquestats.

Dins dels tres principals problemes, gairebé un de cada tres enquestats, el 29,1%, posa la sanitat com a preocupació principal. La inseguretat ciutadana era el principal problema pel 2,4% de les persones i el moviment okupa, pel 0,1% dels enquestats.

Les dades demoscòpiques demostren que, en plena pandèmia de la Covid-19, els catalans i les catalanes estan més preocupats per la salut que per la inseguretat i l’accés a l’habitatge.

Els problemes segons els votants de cada partit

El Baròmetre també permet creuar les respostes, entre d’altres, segons el record de vot al Congrés dels Diputats (el que els enquestats diuen que van votar en les darreres eleccions generals, les del 10N). I això ens permet veure quina és la percepció dels votants de cada partit dels problemes que té Catalunya:

Els votants de Vox són els que menys perceben la sanitat com a problema i, alhora, els que estan més preocupats pel moviment okupa. Una consideració: el 4,3% dels votants de Vox correspon a un sol enquestat dels 23 que van respondre que havien votat el partit d’extrema dreta a les últimes eleccions.

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona