Els altres canvis climàtics

Els altres canvis climàtics

Comença la conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic de 2022, més coneguda com COP27, i amb ella, dues setmanes de reflexió profunda sobre el clima. La situació és crítica perquè, juntament amb la crisi climàtica, l'acompanya també una crisi de biodiversitat cada vegada més greu.

Segons el darrer informe de Perspectiva Mundial sobre Diversitat Biològica, aquesta “s'està perdent a un ritme sense precedents”. Alguns articles parlen que el planeta podria patir fins i tot una sisena gran extinció a partir del 2100.

La veritat és que no seria la primera vegada que el planeta experimenta extincions massives, les quals passen succeeixen precisament a causa d'altres canvis climàtics. Us deixem una infografia repassant les més importants fins ara.

 


Aquest article és part de Les Mentides amenacen el Planeta, la secció de clima de Verificat.

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona