Aquesta carta de Cuixart des del Suprem és verdadera

Aquesta carta de Cuixart des del Suprem és verdadera

Cuixart declarant al judici de l'1-O al Tribunal Suprem el 26 de febrer del 2019 / ACN

Ens heu preguntat per una carta que circula al Whatsapp suposadament signada des del Tribunal Suprem pel president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, en presó preventiva des de l’octubre del 2017, en la que afirma ser víctima d’un “judici polític d’Estat”.


Aquesta carta va ser escrita efectivament per Cuixart el 4 d’abril del 2019, segons ha confirmat a Verificat Òmnium Cultural. L’entitat la va publicar a la seva pàgina web tres dies més tard.  

*Han col·laborat en aquesta verificació alumnes del Grau de Periodisme de la Universitat de Vic i de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna.

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona