No us creieu tot el que veieu a TikTok: l’exemple del paper del xiclet

Un trend viral assegura que el paper dels xiclets es comestible però això no es cert.

Aquests dies s’ha viralitzat a xarxes la idea que els embolcalls dels xiclets de la marca Trident són comestibles i que estan pensats per a menjar-se conjuntament amb el dolç. És per això que circulen diversos vídeos a TikTok i a YouTube on usuaris proven de mastegar el xiclet amb el paper protector i cada cop són més els que creuen que aquesta tendència és real. 

Des de Verificat en vam parlar i vam alertar que es tracta d’un rumor que fa anys que circula, és més, aquest ja s’havia compartit en un fòrum l’any 2000. Així doncs, no es tracta d’un rumor nou sinó d’un que torna de manera recurrent i que no només ha afectat Trident, ja que al llarg dels anys, s’ha dit el mateix d’altres marques, com per exemple Stride. 

Esther Patino, mànager d’Assumptes Corporatius i Comunicació de Mondelēz International a Espanya, l’empresa que gestiona la marca de xiclets, ha explicat a Verificat que el paper protector “no està destinat a ser ingerit, sinó a conservar la frescor que caracteritza els xiclets”. A més, recorda que, en qualsevol cas, “l’embolcall dels xiclets Trident és de grau alimentari [és a dir que el material de què està fet no migra, contamina ni taca el menjar] i, per tant, no és un material tòxic” però des de Verificat remarquem que això no vol dir que es pugui menjar. 

Davant de la facilitat de caure en aquests trends i confondre’s amb la seva veracitat hem pensat que el millor és proporcionar-vos un seguit de consells:

  • Si us trobeu en una situació com aquesta comproveu si és la mateixa marca qui ha comunicat la informació. En aquest cas Trident no ha compartit recentment a través de cap via —ni al seu web, ni als seus canals de TikTok, Instagram o Twitter, ni als mateixos paquets de xiclet— que els embolcalls dels seus dolços siguin comestibles, ni que estiguin pensats per a ser menjats. Això ja fa, doncs, que la notícia es converteix en sospitosa
  • Si tot i això continueu dubtant, poseu-vos en contacte amb la marca o bé consulteu què en diuen les fonts fiables. Recordeu que a Verificat tenim un telèfon de consultes i ens podeu fer arribar tot allò que us grinyoli. El més important sempre és contrastar la informació i no creure de primeres tot allò que es diu. 

En definitiva, sigueu rigorosos i no us deixeu enganyar per certs usuaris de les xarxes els quals molt sovint no són experts en el tema i tan sols difonen contingut no contrastat per pura diversió! 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *