Com reconèixer un perfil fals a Twitter?

Com reconèixer un perfil fals a Twitter?

Al voltant de la meitat del trànsit a internet no és humà, sinó que està generat per perfils automatitzats o bots, segons informa The New York Times. Els perfils falsos a les xarxes socials, així com els continguts i les interaccions automatitzades, representen un negoci molt lucratiu en el mercat de la influència digital. Partits polítics de tots els colors, així com empreses o celebritats, han comprat alguna vegada seguidors, m’agrades i comentaris a preus assequibles en granges de continguts. De fet, camuflar la propaganda de suport a un candidat o a un partit polític com si es tractés d'un moviment espontani es coneix com astroturfing.

A continuació t’expliquem les tipologies de perfils falsos a Twitter, seguint la tipologia proposada per Bots de Twitter.

Nivell 1. Són els perfils falsos més elaborats i simulen comptes de persones reals. Són també els més cars. L’usuari s’identifica amb noms i cognoms, inclou una descripció al seu perfil i fa servir una fotografia real, que segurament ha comprat a Internet.

Nivell 2. Acostumen a fer servir un nickname, inclouen una descripció menys elaborada que l’anterior i no fan servir una fotografia d’una persona, sinó que més aviat fan servir un dibuix o una imatge.

Nivell 3. Són els perfils falsos menys elaborats i, conseqüentment, els més econòmics. No tenen ni fotografia, ni descripció i en el nom d’usuari acostumen a aparèixer lletres i números.

Últimes hores!

3 de cada 4 joves no té la formació crítica per navegar a Internet de forma crítica. Hi volem posar solució.

Per això hem llançat un crowdfunding per desenvolupar la plataforma digital Desfake, per compartir eines educatives amb el professorat d'educació secundària.

La bona notícia: l'Ajuntament de Barcelona duplicarà cada aportació a la nostra campanya que, a més a més, desgrava de l'IRPF. És a dir, que amb una petita ajuda de part teva pots fer una enorme diferència.

Però hi ha més: com a recompenses oferim cursos individuals, o per a AFAs, o fins i tot pots regalar 4 hores de taller a un col·legi a Catalunya.

T'hi sumes?

Tens tota la informació aquí

logo escola

Dissenyem productes pedagògics adaptats a diferents públics.

Vols saber-ne més? Escriu-nos a [email protected]