L’aigua no deshidrata, tal i com afirma la influencer Marina Yers

L’aigua no deshidrata, tal i com afirma la influencer Marina Yers

La influencer Marina Yers assegurava en un video que “l’aigua deshidrata més del que hidrata” i animava als seus seguidors a comprovar-ho.

“En el agua nunca pone que es un suero hidratante o que es algo que se utiliza para la hidratación. De hecho el agua deshidrata más de lo que hidrata. Buscad esto en Google y encontraréis más información”.

Aquesta afirmació no és certa. 

La deshidratació es produeix quan el cos perd més aigua de la que ingereix, no quan es beu aigua. Sovint la deshidratació s’acompanya d’alteracions en l’equilibri de sals minerals del cos, especialment de sodi i potassi. En condicions normals, el cos perd i ha de reposar entre 2 i 2,5 litres d’aigua diaris. 

De totes maneres, investigadors han demostrat que pot haver-hi líquids que mantenen hidratat el cos durant més temps que l’aigua. Un estudi de la Universitat Saint Andrews d’Escòcia va analitzar quines begudes eren més hidratants. I si bé l’aigua hidrata molt ràpid el cos; la llet, el manté hidratat durant més temps. La llet, a més de sals, té nutrients com proteïnes, grasses i sucres naturals, que fan més lenta la seva digestió i que d’aquesta manera ens pot mantenir hidratats més estona.

L’aigua compleix moltes funcions importants en l’organisme: transporta nutrients i elimina toxines, ajuda a la digestió, lubrica el cervell i les articulacions, i regula la temperatura corporal, segons la Càtedra Internacional d’Estudis Avançats en Hidratació, de la Universitat de Las Palmas de la Gran Canaria. Els humans només podem viure alguns dies sense beure aigua.

La mateixa Marina Yers va corregir-se a ella mateixa dies més tard en un altre vídeo, després d’haver anat al metge per un problema de ronyó. 

@marinayers

Llegando a 2021 con esta nueva reflexión

♬ sonido original - muser
@marinayers

JAJAJAJJAJA 🤣🤣

♬ sonido original - muser